honden

Dit is een forum voor alle soorten honden: rashonden en kruisingen.


  forumregels

  Deel
  avatar
  Sadisha (Beheerder)
  Admin

  Aantal berichten : 7
  Registratiedatum : 05-12-10
  Leeftijd : 35

  forumregels

  Bericht  Sadisha (Beheerder) op ma dec 06, 2010 6:03 am

  om deze forum in goede banen te leiden, heb ik deze regels opgemaakt.

  1. geen discrimnerende en beledigende antwoorden of vragen.
  2. respect voor de honden is hier heel belangrijk.
  3. geen politieke treads.
  4. privégegevens worden niet vermeld op de forum.
  5. Het uitlokken van ruzies. Ook het reageren op dit soort berichten is in niet toegestaan omdat je actief
  meehelpt een ruzie in stand te houden.
  Persoonlijke aanvallen kunnen niet en worden niet getolereerd.

  Bij overtreding van één of meerdere van bovenstaande zaken kunnen berichten worden aangepast en/of verwijderd.


  2. Verkoop van dieren.

  het is verboden levende dieren te verhandelen - verkopen. Ter verduidelijking een uittreksel op de wet van de dierenbescherming:

  Citaat
  Hoofdstuk III. - Handel in dieren
  Artikel 10
  De Koning kan voorwaarden opleggen aan de verhandeling van dieren met het doel hen te beschermen en hun welzijn te verzekeren.
  Deze voorwaarden mogen slechts betrekking hebben op de leeftijd van de te koop aangeboden dieren, de identificatie, de informatie aan de koper, de waarborgen aan de koper en de getuigschriften in verband hiermede, de preventieve behandeling tegen ziekten, de verpakking, de aanbieding en de tentoonstelling voor de verhandeling.


  Artikel 11
  Het is verboden dieren af te staan onder kosteloze of bezwarende titel aan personen minder dan 16 jaar zonder de uitdrukkelijke toelating van de personen die over hen het ouderlijke gezag of de voogdij uitoefenen.


  Artikel 11bis
  Het is verboden reclame te maken, daarin begrepen het plaatsen van advertenties, met het oog op het verhandelen van diersoorten die niet voorkomen in de lijst aangelegd in toepassing van artikel 3bis, § 1.
  De verbodsbepaling van het eerste lid betreft eveneens honden en katten, tenzij het gaat om advertenties in vaktijdschriften of wanneer de reclame wordt gemaakt door personen die een erkende instelling bezitten als bedoeld in artikel 5.

  Artikel 12
  Het is verboden honden en katten te verhandelen op de openbare weg, alsmede op markten, beurzen, salons, tentoonstellingen en bij soortgelijke gelegenheden evenals bij de koper thuis, tenzij in dit laatste geval het initiatief van de koper zelf uitgaat.De Koning kan bij een in Ministerraad overlegd besluit het in het eerste lid ingestelde verbod uitbreiden tot andere soorten of categorieën van dieren. Hij kan evenwel ontheffing van dit laatste verbod verlenen voor het verhandelen op markten door personen die een erkende handelszaak voor dieren exploiteren.

  3 .Copywright.

  Het is niet toegestaan teksten en plaatjes van een andere site te gebruiken, tenzij er toestemming is van de schrijver/maker of wanneer er gebruik wordt gemaakt van een bronvermelding.


  Moesten er nog vragen of onduidelijkheden zijn mag je dit steeds vragen.

   Het is nu di maa 19, 2019 12:21 pm